Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 65 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Торт маковий


Для тіста:
  • 250 г маргарину
  • 4 ст.л. сметани
  • 5 жовтків
  • 1 скл цукру
  • 3 скл борошна
  • 1 пакетик порошку для випічки
Для макової начинки:
  • 2 скл. маку
  • 1 скл цукру
  • 2 яйця
  • 50 г манної крупи
  • 50 г масла
Для білкової начинки:
  • 5 білків
  • 1 скл. цукру
  • 1 пакет вишневого кисілю в порошку
Для крему:
  • 1 скл. цукру
  • 1 скл молока
  • 1,5 скл мелених волоських горіхів
  • 300 г вершкового масла
Торт маковий

Замісити тісто: жовтки розтерти з цукром, додати сметану і маргарин, натертий на крупній тертці і знову добре розтерти. Всипати борошно змішане з порошком для випічки, замісити тісто і залишити у холодильнику на 1 годину. Приготувати макову начинку: мак промити, залити 3скл води і варити, поки вода повністю не випарується. Мак вистудити і розтерти з цукром, яйцями і маслом, всипати манну крупу і все ретельно змішати. Приготувати білкову масу: білки збити з цукром на круту піну, а потім обережно змішати з порошком киселю. Тісто розділити на 2 частини, кожну розкачати і викласти у форму, вистелену пергаментним папером і змащену маслом. На обидві частини тіста викласти спочатку макову начинку, а потім білкову. Випікати при 150 градусах протягом 40-45 хв. Кожну паляницю змастити кремом (білкову частину) і скласти торт разом. Зверху торт змастити тонким шаром крему і посипати тертим шоколадом. Для приготування крему, 1 скл цукру змішати з молоком і закип'ятити, всипати мелені горіхи, ще раз дати закипіти і зразу зняти з вогню. Накрити кришкою і вистудити. Горіхову масу розтерти з маслом.

Додано: 2008-10-15 20:05:07    Переглядів: 3197    Рецепт від: Lara!
Категорія: Торти
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua